image/svg+xml
25% Laddar app...

Stöld

Kimstad, Östergötlands Län

Två fall av lantbruksstölder under dagen.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

15 september 20:58, Stöld, Östergötlands län

Två fall av lantbruksstölder under dagen.

09.11 en inringare ringde till polisen från ett lantbruk i Kimstad, Norrköping, och anmälde att någon har varit på gården under natten och brutit upp en dörr och stulit växtskyddsmedel. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld samt genomförde en brottsplatsundersökning. Det är oklart hur mycket växtskyddsmedel som stulits men värdet är troligen betydande.

14.42 en inringare ringde till polisen från ett lantbruk i Fivelstad, Motala, och anmälde att de drabbats av en stöld av växtskyddsmedel. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld och genomförde en brottsplatsundersökning. Värdet på det stulna växtskyddsmedlet uppskattas till 2-300 000:-

Det finns anledning att tro att det kan finnas risk för att flera lantbruk kan komma att drabbas av den här typen av stölder.

Polisen vill uppmana lantbrukare i Östergötland att vara vaksamma, speciellt om de nyligen fått leverans av växtskyddsmedel eller om den förvara växtskyddsmedel på gården. Vid misstanke om brott, kontakta polisen på 114 14, vid pågående brott ring 112.

Källa: Polismyndigheten