image/svg+xml
25% Laddar app...

Stöld, försök

Levegrensvägen, Göteborg

Polisen söker vittnen/målsägande till ett eller flera stöldförsök i centrala Göteborg.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

19 november 13:50, Stöld, försök, Göteborg

Polisen söker vittnen/målsägande till ett eller flera stöldförsök i centrala Göteborg.

Ca kl 12.30 idag så har spanare från polisen uppmärksammat två män som rört sig i centrala delar av Göteborg på cykel. De båda männen har visat ett stort intresse för andra cyklister med cykelkorg och efter det att de genomfört ett försök att stjäla ur en cykelkorg från en kvinna som färdades i närheten av Levegrensvägen/Hugo Levins väg (Infart Ullevigaraget) kunde de båda männen gripas. Dock bara för försök till stöld, de misslyckades vid det tillfälle som polisen observerade. Den kvinna som var föremål för brottet har troligen inte vetskap om att hon var utsatt för brott?. Gripandet genomfördes något senare, ca kl 12.56 vid Heden.

De gripna är utländska medborgare och en samma person som greps tidigare i veckan för samma typ av brott. Polisen behöver nu komma i kontakt med den kvinna som var föremål för ovan stöldförsök. Kvinnan beskrivs som ca 50 år, beige jacka. Hon bar hörlurar och cykeln hade en cykelkorg monterad bak. Gärningsmännen försökte ta en svart sk laptop.

Polisen är även intresserad av att snabbt få kontakt med ytterligare personer som kan ha varit utsatta för liknande brott eller försök till stöld från cykel i centrala Göteborg. Målsättningen är till början att få de misstänkta anhållna. De tidigare nämnda brotten har ökat snabbt under senare tid och polisen vill på alla sätt försöka förhindra nya brott och lagföra de som begår brotten.

Har du drabbats eller sett något som kan hjälpa polisen i utredningen? Ring 114 14 snarast.

I övrigt vill polisen varna en extra gång för denna typ av brottslighet som för närvarande pågår i centrala Göteborg. Förvara inget av värde i cykelkorgen! Tillgreppen sker oftast från väska/cykelkorg bak på cykeln.  

Källa: Polismyndigheten