image/svg+xml
25% Laddar app...

Stöld/inbrott

Ljungsbro, Linköping

Två inbrott i Ljungsbro och Berg under fredagen.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

04 december 19:58, Stöld/inbrott, Linköping

Två inbrott i Ljungsbro och Berg under fredagen.

Under eftermiddagen har polisen fått in två anmälningar om inbrott i villor i Linköpingsområdet.

16:57 Polisen larmades till en villa på Hjalmar Svenfelts väg i Ljungsbro. Någon hade brutit sig in i villan genom ett fönster. Det är ännu oklart vad som har stulits. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och upprättat en anmälan om stöld genom inbrott. Inbrottet har skett någpn gång mellan 10-16:30.
 
18:30 Polisen larmades till ett villaområde nära bandyplanen i Berg utanför Linköping. Boende lämnade villan klockan 11:30. Någon hade brutit sig in i huset, troligen genom en altandörr, och tillgripit okänt gods. De boende ombeddes att gå ut från villan och invänta polisen utanför huset. Detta för att polisen skulle kunna söka efter spår från gärningspersonen. 
 
Hundförare med hund har varit på plats i samband med brottsplatsundersökningarna. Hunden har sökt i närområdena efter gods eller gärningspersonerna. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Polisen ser likheter i tillvägagångssätten vid inbrotten, till exempel hur gärningspersonen/personerna har tagit sig in i bostaden. Dessutom är platserna nära varandra. Polisen utesluter inte att inbrotten kan ha gjorts av samma gärningsperson.

Polisen är angelägen om att ta emot tips om iakttagelser som kan sättas i samband med inbrotten. Det kan vara personer eller fordon som man inte är van att se i området.

I länken kan du läsa tips om hur du minskar risken att bli utsatt för inbrott i din bostad.

Källa: Polismyndigheten