image/svg+xml
25% Laddar app...

Rån väpnat

Systembolaget, Bengtsfors

Överfallslarm, väpnat rån mot Systembolaget i Bengtsfors.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

11 januari 17:24, Rån väpnat, Bengtsfors

Överfallslarm, väpnat rån mot Systembolaget i Bengtsfors.

Överfallslarmet löser ut på Systembolaget vid Berglunds gränd i Bengtsfors. När polis/väktare får kontakt står det klart att ett rån har genomförts på platsen.

Enligt de första uppgifterna som når polisen har en ensam gärningsman kommit in i butiken. Han har visat upp en bag/väska med ett föremål som kan ha varit ett gevär. Han har på detta sätt hotat personalen och kommit över en okänd summa pengar från kassan. Rånet uppges ha inträffat ca fem minuter före det att polisen får vetskap. Mannen var till viss del maskerad för ansiktet och talade på bruten svenska. Han bar en större bag, blå till färgen som han även förvarade det vapen som han visat upp tillsammans med de pengar han tillgripit.

Vapnet ska aldrig ha riktats mot någon, det har inte avlossats. Ingen person är fysiskt skadad. Det finns dock uppgifter om att personalen är chockad av det som inträffat, inget behov av ambulans. Butiken nu stängd i avvaktan på att polis anländer.  

Ingen gripen i nuläget. Flera polispatruller kallas till platsen.

Kl 18.00: Första polispatrull framme på brottsplatsen. Arbete pågår på platsen för att få fram uppgifter kring en möjlig gärningsman, förhör, brottsplatsundersökning. Polisen har även sökt med hund från brottsplatsen. Teknisk undersökning kommer att genomföras under morgondagen.

Kl 19.00: Ingen gripen för närvarande. Polisen har dock gjort vissa fynd som kan vara kopplade till händelsen.

Kl 20.39: Polisen griper en man i en bostad i Bengtsfors. Polisen har även gjort nya fynd som troligen binder den gripne till brottet. Pengarna har ännu inte återfunnits.

Ingen övrig information kan för närvarande lämnas ut från utredningen.   

Vittnesuppgifter eller iakttagelser som kan sättas i samband med rånet kan lämnas på 114 14.   

Källa: Polismyndigheten