image/svg+xml
25% Laddar app...

Stöld/inbrott

Vadstena

Tre gripna efter inbrott i Vadstena.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

14 januari 08:52, Stöld/inbrott, Vadstena

Tre gripna efter inbrott i Vadstena.

04.02 polisen fick samtal från ett vaktbolag som hade fått inbrottslarm från en butikslokal i Vadstena. Fler polispatruller åkte mot området.

04.17 polisen är framme på platsen och kan konstatera att en glasruta i entrén är krossad och det verkar ha varit inbrott.

08.50 vid en närmare undersökniong av butiken har det visat sig att det saknas föremål och polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Platsen har spärrats av inför en kriminalteknisk undersökning som kommer att ske snarast möjligt. Butikspersonalen kommer senare att inventera och lämna uppgifter till polisen om vad som stulits från butiken.

Polisen har förutom detta arbetat med spaningar i närområdet och med anledning av det har misstankar fattats mot personer i en lägenhet i Vadstena. Polisen fattade beslut om och genomförde en husrannsakan under morgonen varvid tre män i 40-årsåldern kunde gripas, misstänkta för stöld genom inbrott. De tre har förts till polisstationen där förhör kommer att hållas och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta utredningen.

Källa: Polismyndigheten