image/svg+xml
25% Laddar app...

Mord/dråp

Sigtuna

Polisens ledningscentral har fått in samtal om att det ägt rum en skottlossning i Valsta. Flera patruller är på väg till platsen.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

16 januari 19:06, Mord/dråp, Sigtuna

Polisens ledningscentral har fått in samtal om att det ägt rum en skottlossning i Valsta. Flera patruller är på väg till platsen.

En person ska enligt initiala uppgifter vara träffad av skott. Uppdatering följer.

Uppdatering 19:30

Polisen har inlett en förundersökning som rubriceras som mordförsök. En person har träffats av skott och har livshotande skador. Flera skott har avlossats. Brottsplatsen är avspärrad och kriminaltekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning.

Polisen genomför en insats i vilken en eller flera gärningsmän eftersöks.

Uppdatering kl 21:45

Den skadade personen har till följd av sina skador avlidit. Brottsrubriceringen är ändrad till mord. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

En inventering av fasta kameror som kan ha dokumenterat händelsen eller delar av den inventeras just nu. Brottsplatsundersökning pågår och i den har det gjorts beslag av föremål.

Det pågår fortsatt förhör med vittnen. Ingen person har ännu frihetsberövats.

Uppdatering 17 januari kl. 09:34

Utredningsarbetet har fortgått under natten. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser som kan vara relevanta för ärendet. De ombeds ringa 114 14.

Ingen personer har ännu gripits.

Källa: Polismyndigheten