image/svg+xml
25% Laddar app...

Bedrägeri

Torpa, Jönköping

Äldre kvinna utsatt för bedrägeri - förlorade 12 000 kronor.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

20 januari 15:20, Bedrägeri, Jönköping

Äldre kvinna utsatt för bedrägeri - förlorade 12 000 kronor.

13:13 Polis larmades till området Torpa i Jönköping med anledning av ett bedrägeri. En kvinna i 90-årsåldern ska under tisdagen ha blivit uppringd av en person som låtsats arbeta på en bank. Bedragaren ska då ha fått tillgång till damens kortuppgifter. I dag, onsdag, har kvinnans bank ringt upp och informerat henne om att 12 000 kronor dragits från kontot. En polispatrull har besökt kvinnan och kommer skriva en anmälan om bedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så skyddar du dig mot telefonbedrägerier:

* Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

* Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Källa: Polismyndigheten