image/svg+xml
25% Laddar app...

Mord/dråp, försök

Föreningsgatan, Varberg

Knivbeväpnad man på skolområde vid Fridhemsberg. En person/elev troligen lindrigt skadad.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

28 januari 10:14, Mord/dråp, försök, Varberg

Knivbeväpnad man på skolområde vid Fridhemsberg. En person/elev troligen lindrigt skadad.

Polisen får larm om att en man ska ha varit inne på skolområdet vid en skola på Föreningsgatan. Mannen uppges bära på två knivar och i övrigt ha något som beskrivs som en "svetshjälm" på sig. Uppgifter finns om att en elev ska ha blivit lindrigt knivskuren.

Polis åker till platsen.

Kl 10.16: Polis på plats. Gärningsmannen uppges då ha lämnat skolområdet i riktning mot sjukhuset. Ytterligare polispatruller söker i närområdet. Nya uppgifter tillkommer att den skadade ska ha blivit skadad av en yxa. Gärningsmannen uppges vara klädd i "arbetskläder i gult", bära hjälm med visir. Den skadade uppges ha fått en skada på en hand, troligen lindrig.

Polisen har hittat både yxa, kniv och en hjälm med visir på skolområdet. I övrigt så har kläder som påminner om de som lämnats i signalementet hitta på en parkering på platsen.

Kl 10.39: Polis stoppar och kontrollerar en man vid Håstens torg. Mannen kan troligen kopplas till händelserna på skolområdet och möjligen även till en brand i närområdet. Mannen grips.

Förundersökning inledd med rubricering försök till/förberedelse till mord samt mordbrand. Avspärrningar har upprättats. Den misstänkte mannen är i 25-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare.  

Skolan stängd. Polis arbetar/kommer att arbeta med trygghetsskapande åtgärder vid skolan/i området.

Kl 13.50: Den misstänkte har hörts och delgivits misstanke av polis. Ärendet har sedan föredragits åklagare som beslutat om att den misstänkte ska anhållas. Delgiven misstanke om grov misshandel, grov mordbrand, grovt olaga hot, förberedelse/försök till grov misshandel. Förberedelse alternativ försök till grov mordbrand på skolan.

Åklagare tar över som förundersökningsledare och informationsansvar. Oklart vilken åklagare som kommer att lottas.

  

Källa: Polismyndigheten