image/svg+xml
25% Laddar app...

Stöld, försök

Solna

Samtal från Huvudsta om att två män som kom i en skåpbil bröt sig in i en parkerad personbil.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

20 februari 00:55, Stöld, försök, Solna

Samtal från Huvudsta om att två män som kom i en skåpbil bröt sig in i en parkerad personbil.

Männen hade lämnat i skåpbilen när polisen kom till Bredkilsbacken. Polisen kunde inte se några skador på den aktuella personbilen.

Det går inte att utesluta att de försökt stjäla den eller delar från den så polisen skrev en anmälan angående försök till stöld.

Övrigt
Fram till vecka 38 2020 anmäldes 1 323 stycken stölder av katalysatorer och/eller partikelfilter i region Stockholm. Samma tidsperiod under 2019 var det 38 stycken anmälningar.

I videomaterial från tidigare brott framgår det att 30 sekunder kan vara nog för tre personer att tillgripa en katalysator från en bil. En person agerar förare och väntar i bilen medan de två andra genomför stölden. Den ena personen hissar upp bilen med en domkraft så att den andra kan komma åt under bilen och rycka loss bildelen. Bilen hissas snabbt ner med domkraften och de två männen sätter sig i bilen och kör iväg.

På grund av det snabba tillvägagångssättet behöver polisen allmänhetens hjälp. Var uppmärksam och kontakta polisen, antingen via 112 om brottet är pågående eller via 114 14 om du observerat något.

Registreringsnummer, signalement, tidpunkt och andra uppgifter är intressanta för att polisen ska kunna kartlägga och förhoppningsvis även lagföra dessa gärningspersoner.

Källa: Polismyndigheten