image/svg+xml
25% Laddar app...

Stöld

Chalmers, Göteborg

Stulna datorer, man gripen, Torslanda torg.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

25 februari 12:07, Stöld, Göteborg

Stulna datorer, man gripen, Torslanda torg.

Tre personer får sina datorer tillgripna från ett grupprum på Chalmers. En av dem kan dock följa sin tillgripna dator via en GPS-funktion. Den positionerar till en busshållplats på Östra Hamngatan. Därefter rör den sig, troligen med buss eller spårvagn, vidare på Stampgatan, för att sedan stanna på Kortedala Torg. Polis skickas för att lokalisera de tillgripna datorerna.

Positioneringen rör sig under tiden åter mot Centralstationen, därefter vidare till Hjalmar Brantningstorget. Det är dock mycket fordon i rörelse, och svårt för polis att lokalisera på vilket fordon, buss eller spårvagn, datorerna befinner sig på. 

Positioneringen rör sig vidare i linje med Vågmästareplatsen, där den skulle kunna färdas ombord på svart express. När bussen stannar på Torslanda torg positionerar den tillgripna datorn detsamma. Polispatrull kan strax därefter stoppa den aktuella bussen, och en man kontrolleras. De tillgripna datorerna anträffas i anslutning till honom. Han grips som misstänkt för stölden, och de tre datorerna återlämnas därefter till sina ägare.

Källa: Polismyndigheten