image/svg+xml
25% Laddar app...

Mord/dråp

Halmstad

Larm om bråk och brand på Östra stranden.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

06 april 21:19, Mord/dråp, Halmstad

Larm om bråk och brand på Östra stranden.

I samband med någon form av bråk på en adress på Östra stranden har en man blivit allvarligt skadad. Eventuellt har han fått skadorna från ett vasst föremål under bråket. Oklart hur många som varit inblandade i bråket. Mannen är förd till sjukhus i ambulans.

I samband med bråket har någon även hört en smäll eller explosion och därefter har det börja brinna i ett större flerfamiljshus intill. Räddningstjänsten arbetar på platsen och har tillsammans med polisen evakuerat flera bostäder. I nuläget finns inga uppgifter om ytterligare skadade personer men släckningsarbetet pågår. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord samt allmänfarlig ödeläggelse. En man i 30-årsåldern som misstänks vara inblandad i händelsen har nu gripits.

Ett större område har spärrats av och nationella bombskyddet samt polisens tekniker är på väg till platsen.
Polisen har inlett en särskild händelse för att säkra tillgången på polisresurser från regionen.

2021-04-07, 00.34 Den man som fördes till Halmstads sjukhus med allvarliga skador har nu avlidit. Mannens identitet är fortfarande okänd. Brottsrubriceringen ändrad till mord alternativt dråp.

Det brinner fortfarande i byggnaden och räddningstjänsten jobbar med att förhindra spridning. Släckningsarbetet kommer att pågå i flera timmar till.

2021-04-07, 05.44 Den avlidne mannen är ännu inte identifierad. Släckningsarbetet pågår fortsatt på platsen. Den gripne mannen är nu anhållen av åklagare, misstänkt för mord samt allmänfarlig ödeläggelse. När branden är släckt kommer en kriminalteknisk undersökning att genomföras på platsen. Det är okänt om det finns någon person kvar i byggnaden.

Uppdatering 09.22: Räddningstjänst arbetar fortsatt med släckningsarbete i anslutning till byggnaden. Platsen kommer därefter att vara fortsatt avspärrad i väntan på den kriminaltelniska undersökningen.

Uppdatering 12.39: Den anhållne mannen, som är i 30-års åldern, är misstänkt för mord samt grov mordbrand, och inte längre allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inget  som tyder på att någon explosion inträffat på platsen, utan att smällar uppstått i samband med branden. Polis har dokumenterat platsen med översiktsbilder genom användning av UAS. Även polisflyget, helikoptern, kommer att dokumentera platsen under dagen. Den kriminaltekniska brottsplatsundersökningen kan komma att genomföras tidigast under torsdagen. Dörrknackning i området för informationsinsamling av eventuella iakttagelser kommer att påbörjas i dag vid klockan 15.00 Denna kommer att fortsätta under torsdagen från klockan 13.00.

Uppdatering 14.00: Ytterligare två personer har under morgonen anhållits i ärendet, båda misstänkta för mord samt grov mordbrand. Ärendet leds nu av lottad åklagare.

Uppdatering 18.10: Polisens tekniker har under eftermiddagen kunnat inleda den tekniska undersökningen i delar av den aktuella fastigheten. I samband med detta anträffades en kropp. Det finns i nuläget ingen fastställd identitet. Vidare kommer polisen fortsätta utredningsarbetet med ytterligare vittnesförhör och dörrknackning i området under eftermiddagen/kvällen. Polisen har i nuläget ingen mer information i ärendet. Uppdateringen har skett i samråd med åklagaren, som har det övergripande informationsansvaret. 

Källa: Polismyndigheten