image/svg+xml
25% Laddar app...

Rån

Höjdgatan, Strängnäs

Kvinna utsatt för rån i sin bostad under natten mot torsdag.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

08 april 13:17, Rån, Strängnäs

Kvinna utsatt för rån i sin bostad under natten mot torsdag.

Under dagen har polisen arbetat med initiala utredningsåtgärder gällande ett brott som anmäldes i Strängnäs i natt. Brottet som anmäldes gäller ett grovt rån i bostad och är mycket integritetskränkande. Men då polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som han ha sett eller hört något om det inträffade väljer vi nu att gå ut med information.

04:47 En kvinna i 85-årsåldern kontaktade polisen och meddelade att någon hade brutit sig in i hennes bostad på Höjdgatan i Strängnäs. Kvinnan låg och sov och vaknade inte under den tid som gärningspersonen/personerna var inne i hennes bostad. När hon vaknade vid fyra-tiden upptäckte hon att ett fönster stod öppet och hon att smycken saknades från bostaden.

Polisen åkte till kvinnan och under dagen har en brottsplatsundersökning utförts i bostaden. Händelsen utreds som grovt rån. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Det har skett liknande brott (där gärningspersonen/personerna går in i bostäder där boende sover) i centrala Strängnäs tidigare och polisen är som sagt  mycket angelägen om att ta emot tips gällande händelsen. Har du sett personer eller fordon i området mellan klockan 01 och 04 under natten mot idag (torsdag) så kontakta polisen. Det går bra att ringa 114 14 och lämna tips. Du kan också besöka en polisstation.

Källa: Polismyndigheten