image/svg+xml
25% Laddar app...

Polisinsats/kommendering

Stockholms län

Polisens arbete med allmänna sammankomster under första maj.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

01 maj 14:11, Polisinsats/kommendering, Stockholms län

Polisens arbete med allmänna sammankomster under första maj.

Ett antal personer genomför en allmän sammankomst och går från Norra Bantorget via Olof Palmes gata. Polis har fört dialog med arrangören och upplyst om att de är fler än de åtta personer som i dagsläget är tillåtet att vara.

Klockan 14.11 har polisen, efter att dialogen inte gett framgång, beslutat att upplösa den allmänna sammankomsten.

Uppdatering kl 14.45

Rättelse:
Den allmänna sammankomsten som gick från Norra Bantorget - Olof Palmesgata - Wallingatan osv upplöstes klockan 14.06 - inte 14.11 som tidigare angetts. Ett arbete pågår för att se till att alla på plats känner till beslutet om upplösande.

En samling av bilar vid Kungens Kurva i Huddinge har också bedömts som en allmän sammankomst och de är fler än åtta personer. De ska enligt uppgift köra in mot Stockholm och dialog har förts med dem utan framgång. Även gällande denna allmänna sammankomsten har beslut tagits om upplösande klockan 14.07. 

Uppdatering kl 15.40
Arbetet i Vasaparken med upplösandet av den allmänna sammankomsten fortsätter. Det handlar om att människor i första hand blir avvisade - det vill säga tillsagda att gå från platsen och när det inte fungerar avlägsnade - det vill säga transporterade från platsen. I det läge vi är med en pandemi kan inte större mängder människor köras i väg samtidigt.

Vi kommer att sammanfatta insatsen i en text här när den är avslutad.

Källa: Polismyndigheten