image/svg+xml
25% Laddar app...

Försvunnen person

Orrefors, Nybro

Försvunnen man, Orrefors.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

03 maj 20:21, Försvunnen person, Nybro

Försvunnen man, Orrefors.

(Se orginalartikel för bild på bildorrefors.png)

Polisen söker efter en försvunnen man i området kring Orrefors och önskar allmänhetens hjälp. Den försvunne är en 76-årig man som lämnade sin bostad i Orrefors vid 10-tiden idag.

Signalement:

Mannen är 185 centimeter lång och har en slank kroppsbyggnad. Han har kort, vitt hår. När han lämnade sin bostad var han klädd i en grön jaktjacka med brunt läder på axlar och armbågar, gröna gummistövlar och jeans. Mannen tycker om att gå i skogen.

Uppdatering 08.10 Mannen är fortsatt försvunnen. polisen har under morgonen tagit beslut om LSO, Lagen om skydd mot olyckor, detta innebär att polisen kan frigöra och omfördela resurser i sökandet. Flertalet polispatruller tillsammans med hundpatruller kommer delta i sökinsaten under morgonen.

Uppdatering 09.59 Uppmanar privatpersoner att inte ge sig ut i terrängen och leta på eget initiativ. Detta kan försvåra för polisen i arbetet med att hitta mannen.

10.42 Polisen går ut med bild på mannen i syfte att kunna hitta honom. Anhöriga har godkänt att bilden publiceras. 

Uppdatering 5/5 kl. 14.50: Sökinsatsen pågår fortsatt. Utöver polisen bistår även bland annat Försvarsmakten och frivilligorganisationer i sökandet. Ärendet hanteras fortsatt som försvunnen person, ingen misstanke om brott.  

Om du tror dig se mannen just nu, hör av dig till polisen på 112. Om du tror dig ha sett mannen tidigare, ring 114 14 och be att få tala med polisens ledningscentral i Syd.

Källa: Polismyndigheten