image/svg+xml
25% Laddar app...

Mord/dråp, försök

Botkyrka

Polis och ambulans har kallats till Alby efter att en person påträffats utomhus med skottskador.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

04 maj 00:03, Mord/dråp, försök, Botkyrka

Polis och ambulans har kallats till Alby efter att en person påträffats utomhus med skottskador.

Personen är allvarligt skadad. Polisen är på plats med flera resurser och söker efter misstänkta gärningspersoner. Ett område är avspärrat för att teknisk undersökning ska genomföras. 

Polisen håller ett flertal förhör på platsen och arbetar vidare efter den information man får. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Uppdatering klockan 02.45

Personen, som är en man i 20-årsåldern, har avlidit. Anhöriga är underrättade.

Rubriceringen är nu ändrad till mord och polisen fortsätter att vidta flera utredningsåtgärder. I nuläget är ingen gripen.

Uppdatering klockan 08.24

Polisen är klara med sitt arbete utomhus i Alby. De avspärrningar som har funnits är borttagna.

Uppdatering klockan 15.45

Polisen har en ökad närvaro i Alby de närmaste dagarna. Syftet är att förhindra att ytterligare våldsdåd sker, att samla in information och skapa trygghet för de som bor och verkar i området. Polisen samverkar med andra aktörer i Botkyrka, bland annat fältassistenter och fastighetsbolag, vilka också kommer att ha representanter på plats i Alby.

Tipsa polisen
Har du gjort iakttagelser eller har information i övrigt om det misstänkta mordet som du inte redan lämnat till polisen? Hör av dig till polisen på telefon 114 14, via detta tipsformulär: https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/ eller ta kontakt med polis på plats.

Källa: Polismyndigheten