image/svg+xml
25% Laddar app...

Trafikkontroll

Ringvägen, Stockholm

Områdespoliser genomförde trafikkontroller på Södermalm.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

07 juni 17:00, Trafikkontroll, Stockholm

Områdespoliser genomförde trafikkontroller på Södermalm.

Från klockan 14:08 och till klockan 16:00 hade en patrull från områdespoliserna trafikkontroll på flera platser inom sitt lokalpolisområde.

När de stod på Ringvägen rapporterades två stycken fordonsförare för hastighetsöverträdelse, på den aktuella sträckan är den högsta tillåtna hastighet 30 km/h. På en moped genomförde polisen en flygande besiktning för att kontrollera att den var i trafiksäkert skick, vilket den var.

När de var på Bohusgatan rapporterades flera fordonsförare för otillåten motortrafik då de körde på en del av Bohusgatan där det inte är tillåtet med motortrafik. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 1 000 kronor. 

Polisens trafikarbete

Alla poliser i yttre tjänst har i uppdrag att upprätthålla ordning och säkerhet på vägarna. Visionen för polisens trafiksäkerhetsarbete är att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken, vilket är samma som för Nollvisionen.

Polisen är en av många aktörer som arbetar med att bidra till Nollvisionen. Ansvaret för ökad trafiksäkerhet delas mellan de som utformar och de som använder transportsystemet.

Källa: Polismyndigheten