image/svg+xml
25% Laddar app...

Trafikolycka, singel

Hosjö, Falun

En personbil har körts av Rv69 och hamnat ute på en åker söder om Hosjö.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

11 juni 11:32, Trafikolycka, singel, Falun

En personbil har körts av Rv69 och hamnat ute på en åker söder om Hosjö.

Det hade förts inkommit som singelolycka utan personskador men då beordrad polispatrull anlände visade det sig att det var flera personer inblandade varav några hade skador, oklart hur allvarligt. Ambulans larmades och är på väg till platsen.

UPPDATERING KL12:06. Polispatrullen på plats har meddelat att det är sammanlagt fyra personer, samtliga i 20-årsåldern, som färdats i bilen varav två är skadade, oklart hur allvarligt.

Patrullen kommer att upprätta en anmälan om grov vårdslöshet i trafik och har omhändertagit förarens körkort.

NY UPPDATERING: Efter fortsatt utredningsarbete på platsen fattade polispatrullen misstankar om att de första uppgifterna de fått av de inblandade inte var korrekta. Utredningen visade att en av annan av de drabbade, en kvinna,  var den som kört bilen. Hon saknar körkort och är nu förutom grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada också är misstänkt för olovlig körning.

Tre av de drabbade fick lindriga skador i samband med olyckan, varav två fördes till sjukhus för vård, medan en person skadades allvarligt med bl.a. huvudskador.

Bilen hade innan olyckan framförts så vårdslöst att flera andra trafikanter larmat polis om detta. Tack vare detta kunde polispatrullen snabbt vara på plats vid olycksplatsen eftersom de redan åkt mot området för att söka efter den vårdslöst framförda bilen.

Källa: Polismyndigheten