image/svg+xml
25% Laddar app...

Polisinsats/kommendering

Eskilstuna

Större polisinsats vid Hällbyanstalten.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

21 juli 14:06, Polisinsats/kommendering, Eskilstuna

Större polisinsats vid Hällbyanstalten.

Sedan 12:20 pågår det en insats vid Hällbyanstalten i Eskilstuna. Flera polispatruller med olika specialistkompetens befinner sig på platsen och samverkar med Kriminalvården och Räddningstjänsten. När polisen har mer information kring detta ärende kommer det förmedlas här.

Uppdatering 15:04

Två intagna vid Hällbyanstalten har barrikaderat sig i ett utrymme på en avdelning. I samma rum finns också två kriminalvårdare. Rättsläget just nu är att en förundersökning gällande människorov har inletts. Polisen jobbar fortsatt med insatsen.

Uppdatering 15:17

Polisen har beslutat att inleda en särskild händelse med anledning av insatsen vid anstalten.

Uppdatering 15:58

Sedan en stund tillbaka har en helikopter anslutit sig till insatsen.

Uppdatering 17:30

Polisen jobbar vidare med insatsen. Media som har frågor kring detta ärende hänvisas till presstalesperson Stefan Wickberg som nås på: 010 567 03 97. I morgon är återigen ordinarie presstalesperson för region Öst tillbaka i tjänst på pressnumret.

Uppdatering kl 19:45

En person i gisslan släpptes vid 19:00 tiden.

Uppdatering kl 21:27

Den andra personen i gisslan har nu släppts.

Uppdatering kl 21:43

De båda gärningsmännen har nu gripits och förts till polishuset i Eskilstuna. Brottsrubricering är människorov i två fall. 

Uppdatering kl 22:10

Rapporteringen om händelsen avslutas nu från polisens sida för kvällen och vidare frågor hänvisas till polisens pressnummer i Region Öst med start kl 07:00 imorgon. 

Uppdatering torsdag 13:00

Christer Sjöqvist, kommenderingschef vid gårdagens insats och till vardags lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, finns tillgänglig för intervjuer idag torsdag mellan klockan 13-15. Media hittar all info i länken.

Källa: Polismyndigheten