image/svg+xml
25% Laddar app...

Skottlossning

Ryd, Linköping

En förundersökning gällande försök till mord har inletts efter skottlossning i Ryd.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

15 september 19:27, Skottlossning, Linköping

En förundersökning gällande försök till mord har inletts efter skottlossning i Ryd.

19:10 Polisen larmades till Ryd i Linköping efter larm om misstänkt skottlossning. Flera inringare hade hört minst en hög smäll som kunde uppfattas som avlossat skott.

Flera polispatruller beordrades till Ryd för att utreda händelsen och för att få en klarare bild av vad som hade inträffat.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet mer om händelsen. Kontakta polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Uppdatering 19:55:

En man, som är i 20-årsåldern, har förts med ambulans till sjukhus med befarade skottskador. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

En misstänkt brottsplats har spärrats av. Många polisresurser, med olika kompetenser, arbetar på platsen. Kriminaltekniker har beordrats till platsen.

Polisen vill återigen poängtera att alla uppgifter gällande denna händelse är av vikt för utredningen.

Vet du något gällande denna händelse?
Kontakta då polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär. 

Uppdatering 21:43:

I nuläget finns det inget nytt i ärendet att kommunicera. Utredningen fortsätter under natten. Polisen arbetar med att ta fram en talesperson under torsdagen.

Uppdatering 2021-09-16 klockan 07:11

Förundersökningen har tagits över av åklagare. Frågor från media gällande utredningen hänvisas till Åklagarkammaren i Linköping.

08.18 En man har anhållits av åklagare. Han hämtades in till förhör under gårdagskvällen och anhölls under natten. I övrigt fortsätter utredningen under dagen och lokalpolisområde Linköping kommer att vara extra synliga i Ryd.

Talesperson för media: Tim Johansson, tillförordnad chef för lokalpolisområde Linköping.
Kommer att vara tillgänglig i två omgångar idag torsdag. Först hålls en gemensam telefonuppkoppling nu på morgonen klockan 08.45. Uppkopplings information nedan. Där kommer Tim Johansson berätta läget utifrån lokalpolisområdets perspektiv. Möjlighet till frågor finns men inga enskilda intervjuer.

Efter lunch klockan 13 kommer han att vara tillgänglig för intervjuer på brottsplatsen. Han kommer då att vara på plats i Ryds Centrum. Mejla intresse för enskilda intervjuer till [email protected]

Koderna för uppkopplingen är borttagna efter mötets start. Behöver du dem fortfarande, kontakta pressnumret.

Källa: Polismyndigheten