image/svg+xml
25% Laddar app...

Våld/hot mot tjänsteman

Örebro

Våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik med mera Örebro city.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

26 oktober 18:01, Våld/hot mot tjänsteman, Örebro

Våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik med mera Örebro city.

En polisbil med förare (sk singelpatrull) blev uppsökt av en ung mopedist som körde runt polisbilen och visade finger, uppenbarligen i provocerande syfte att få polisen att ta upp ett förföljande av honom.

Den ensamma kollegan tar upp ett efterföljande av mopeden samtidigt som han larmar andra polispatruller. Vid det laget var det uppenbart att den aktuella mopeden var kraftigt trimmad. Bland annat en motorcykel patrull larmas som söker upp den flyende mopedisten och de får snart kontakt när mopedisten kör ut från en innergård där det senare visar sig att mopedisten kolliderat med en bil.. Vid flera tillfällen när motorcykeln och mopedisten ligger jämsides så försöker mopedisten att sparka polisen på motorcykeln för att få honom som det bedöms ur balans. 

I ett senare skede kör mopedisten ut på en gräsmatta och får en lättare sladd och springer från sitt fordon. En polis hinner ikapp mopedföraren som grips. Under förföljandet kör mopedisten även mot rött ljus i en korsning. 

Mopedisten bedöms i skrivande stund vara drygt 15 år och är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, våld mot tjänsteman, olovlig körng. Ytterligare rubriceringar kan komma att tillkomma.

Källa: Polismyndigheten