image/svg+xml
25% Laddar app...

Trafikolycka

Tystberga, Nyköping

Tre avlidna och en svårt skadad efter trafikolycka utanför Nyköping.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

15 maj 08:02, Trafikolycka, Nyköping

Tre avlidna och en svårt skadad efter trafikolycka utanför Nyköping.

22:33 En polispatrull som befann sig på E4 strax söder om Nyköping skulle kontrollera en personbil och dess förare som körde mycket fort. Bilen stannade inte på polispatrullens uppmaning utan ökade hastigheten. Ett förföljande av bilen i norrgående riktning påbörjades. Under förföljandet bedömde polisen att föraren av bilen gjorde sig skyldig till vårdslöshet i trafik. I höjd med Tystberga körde aktuell bil in i ett vägarbete där norr- och södergående fil fick möte med varandra. Bilen krockade med en mötande mindre lastbil. Flera ambulanser kallades till platsen och trafiken stängdes av.

I bilen som polisen följde efter befann sig tre personer, män i 18-20-årsåldern, och i den mötande bilen befann sig en man i 50-årsåldern. En av de unga männen fördes till sjukhus och vårdas för sina livshotande skador. De andra personerna har avlidit. Anhöriga har underrättats.

Olyckan kommer att utredas. Fordonen har tagits i beslag. 

Brottsrubriceringar som utreds: Hastighetsöverträdelse, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till annans död. 

Det finns i nuläget inga mer uppgifter att lämna om olyckan. Om skadeläget i närtid förändras för den unga mannen med livshotande skador kommer denna händelsenotis att uppdateras. 

Källa: Polismyndigheten