image/svg+xml
25% Laddar app...

Mord/dråp, försök

Västerås

Polisen utreder ett grovt våldsbrott.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

21 juni 08:34, Mord/dråp, försök, Västerås

Polisen utreder ett grovt våldsbrott.

Polisen får in samtal från allmänheten om flera skadade personer i centrala Västerås. Det ska vara minst två skadade och läget med dessa två är i nuläget oklart.

En person har kunnat gripas på platsen.

Ett stort antal polispatruller arbetar just nu i ärendet och polisen kommer att uppdatera notisen så snart det är möjligt.

Uppdatering, kl 09:37

Någon form av vasst föremål har använts i samband med att de båda personerna skadades.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Uppdatering, kl 10:42

De skadade personerna är båda män i vuxen ålder. Skadorna är allvarliga. Vidare frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

Polisen har spärrat av ett område intill ett parkeringsgarage som man misstänker är brottsplatsen. Polisen arbetar vidare med ett flertal olika utredningsåtgärder. Däribland vittnesförhör och dörrknackning i området. En teknisk undersökning pågår också.

Uppdatering, kl 13:59

Den person som kunde gripas på platsen är en pojke i 16-årsåldern. Han hörs i detta nu av polisen och kommer all delges misstanke i två fall av försök till mord. Därefter kommer åklagare att besluta om han ska anhållas.

Motivet till händelsen är ännu inte klarlagd och kommer att utredas vidare. Likaså kommer polisen utreda om det finns någon tidigare koppling mellan personerna sedan tidigare.

När det gäller skadeläget för de båda männen så är det fortsatt kritisk läge för en av dem. Vidare frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

Förundersökningen leds numera av åklagare och vidare detaljer i ärendet hänvisas till åklagarmyndigheten.

Källa: Polismyndigheten