image/svg+xml
25% Laddar app...

Bedrägeri

Katrineholm

Äldre man utsatt för bedragare - blev av med 5000 kronor.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

21 juni 17:45, Bedrägeri, Katrineholm

Äldre man utsatt för bedragare - blev av med 5000 kronor.

16:49 Polis larmades till en bostad i Norr, Katrineholm, med anledning av ett åldringsbrott. En man i 90-årsåldern ska ha blivit lurad av en bedragare att lämna ut bankkort och tillhörande kod. Detta ska ha skett vid 13-tiden på tisdagseftermiddagen. 

5 000 kronor ska ha försvunnit från kontot innan kortet spärrades. Polis på plats har genomfört förhör med mannen samt dörrknackning i området men i nuläget finns ingen misstänkt. En anmälan om bedrägeri kommer skrivas. 

Skydda dig mot falska telefonsamtal:

* Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Källa: Polismyndigheten