image/svg+xml
25% Laddar app...

Bedrägeri

Mjällby, Sölvesborg

Åldringsbrott, Mjällby

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

22 juni 17:13, Bedrägeri, Sölvesborg

Åldringsbrott, Mjällby

En kvinna i 90-årsåldern har under eftermiddagen blivit kontaktad av en person på telefon som övertalat henne att lämna ut sitt bankkort och sin kord. En man har sedan kommit och hämtat hennes bankkort och kod. 

Händelsen utreds som ett bedrägeri. 

Polisen ser ofta att det sker flera liknande brott i ett geografiskt nära område och uppmanar därför till extra försöktighet.

Polisen vill påminna om följande:


Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.


Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som kontaktar dig. Ingen seriös aktör skulle be dig om det per telefon.


Skaffa gärna en nummerpresentation till din telefon och var kritisk om någon ringer och utger sig för att vara en släkting eller en avlägsen bekant som vill låna pengar.


Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.


Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.


Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Källa: Polismyndigheten