image/svg+xml
25% Laddar app...

Försvunnen person

Stavsjö, Nyköping

Polisen önskar allmänhetens hjälp.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

22 juni 20:48, Försvunnen person, Nyköping

Polisen önskar allmänhetens hjälp.

18:49 Polis larmades till Dammkärrsvägen i Stavsjö, Nyköping, efter ett samtal om att en man saknades. Mannen ska ha försvunnit från sin bostad någon gång efter klockan 09:00 på onsdagsförmiddagen. Mannen är i 70-årsåldern, 186 centimeter lång och har en smal kroppsbyggnad. Han är flintskallig, har grönblåa ögon, en stapplig gång och tros vara iklädd en röd/rutig flanellskjorta och bruna byxor. 

Polis och hundpatrull har sedan försvinnandet arbetat med ett eftersöksarbete, dels närsök vid platser där mannen bor, dels på andra ställen där han kan tänkas ha rört sig. Kontroller med sjukvård m.m. har inte gett något resultat och inte heller kontakt med taxibolag. Terrängen inom sökområdet består av mycket skog och vatten. En UAS (drönare) används i sökarbetet. 

Polisen är väldigt angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se mannen ombeds att omedelbart ringa polisen på 112, begär därefter polisens regionledningscentral Öst.

Uppdatering 21:52

Mannen är fortsatt försvunnen. En helikopter deltar nu i sökinsatsen. 

Uppdatering torsdag 23 juni

07:50 Mannen är fortsatt försvunnen. Under natten har räddningstjänst inletts. Resurs från försvarsmakten har begärs in och polisen har också kontakt med missing people, sjukvården, buss- och taxibolagen. Mobilpositioneringen har inte gett något resultat. En anmälan om försvunnen person har upprättats. 

Källa: Polismyndigheten