image/svg+xml
25% Laddar app...

Mord/dråp, försök

Angereds, Göteborg

Försök till mord i Angereds centrum. Man troligen knivskuren.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

21 september 15:03, Mord/dråp, försök, Göteborg

Försök till mord i Angereds centrum. Man troligen knivskuren.

Polis larmas till Angereds centrum efter det att vittnen sett två män som jagat varann, en av dem uppges varit beväpnad med kniv. Från början finns inga uppgifter om att någon ska blivit skadad. 

Polis åker till platsen. När man kommer fram så upptäcks blodfläckar vid Pressbyrån på marken. Den man som blev jagad uppges ha lämnat i riktning mot sjukhuset i sällskap med en kvinna. En polispatrull finner en kniv i närheten av platsen för blodfläckarna. Nya vittnesuppgifter kommer in där man beskriver ett slagsmål där en man blivit slagen. Uppgifterna leder till en busshållplats där polisen återigen finner blodspår, möjlig brottsplats.

Polisen får vetskap om att en skadad man ska ha kommit in på Angereds närsjukhus. Polisen åker dit och en man med skador anträffas, skador både på huvud och en hand. Han blöder kraftigt. Troligen knivskador. 

Polisen säkrar brottsplatsen/er. Man följer även upp övervakningsfilmer. Teknisk undersökning kommer att genomföras. Den andra mannen, möjlig gärningsman har ännu inte anträffats/gripits. Helikopter har varit delaktig i sökandet. 

Polisen inleder nu förundersökning med rubricering försök till mord. Den skadade avförs till sjukhus, polis följer med. Polisen har säkrat filmmaterial som visar gärningsmannen. Han har dock ännu inte gripits.   

Källa: Polismyndigheten