image/svg+xml
25% Laddar app...

Detonation

Huvudsta, Solna

Detonation vid flerbostadshus i Huvudsta.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

22 september 22:46, Detonation, Solna

Detonation vid flerbostadshus i Huvudsta.

Någonting har exploderat i eller vid ett trapphus till ett flerbostadshus i Solna. I nuläget är det okänt vad som har exploderat. Explosionen har orsakat omfattande skador på trapphuset och flera fönster har förstörts både på det här flerbostadshuset och intilliggande hus. 
Däremot har inga skadade personer anträffats – men polis och räddningstjänst fortsätter att söka i området efter eventuellt skadade.
Räddningstjänsten har tagit beslut om att utrymma aktuell trappuppgång, detta med anledning av befarade  strukturskador på fastigheten. Det är ingen brand på platsen. Polisen biträder räddningstjänsten vid evakueringen. Det är oklart hur många personer som är berörda.
Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget finns det ingen misstänkt för brottet. Ingen person har heller frihetsberövats.

Uppdatering den 23 september klockan 06:54

Räddningstjänsten har under natten avslutat sitt arbete. Under gårdagskvällen och natten har samverkan skett mellan bland annat sjukvård, kommun, polis och räddningstjänst. De personer som evakuerades har inte kommit tillbaka till lägenheterna i flerbostadshuset. 

Den undersökning som nationella bombskyddet har gjort är avslutat och den kriminaltekniska undersökningen pågår och fastigheten är avspärrad. Polisen har ändrat brottsrubriceringen till grov allmänfarlig ödeläggelse, ingen person är gripen. Under dagen kommer polisen fortsätta med utredningsåtgärder för att ta reda på vad som har hänt, varför det hände och vem som kan misstänktas för brottet. Samverkansarbetet kommer fortsätta med bland annat kommunen och fastighetsägare. Personal främst från lokalpolisområde Solna kommer finnas i området i en högre utsträckning under dagen och i helgen, detta för att kunna biträda utredningspersonalen med eventuella åtgärder men även för att svara på frågor.

Källa: Polismyndigheten