image/svg+xml
25% Laddar app...

Skottlossning, misstänkt

Eneby, Norrköping

Misstänkt grovt vapenbrott i Norrköping.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

15 september 22:00, Skottlossning, misstänkt, Norrköping

Misstänkt grovt vapenbrott i Norrköping.

21:21 larmas polis till en adress i Eneby i Norrköping efter att inringare hört flertalet smällar i området.

Polisen rycker ut till platsen med flertalet patruller där man just nu arbetar med att säkra platsen genom att upprätta avspärrningar och utrymma området.

22:00 En förundersökning gällande grovt vapenbrott samt grovt olaga hot har inletts. Det är ännu oklart om någon skadats fysiskt i samband med händelsen. Polisen har ännu inte gripit någon till följd av detta.

 Uppdatering 22:20: Det rör sig om flertalet skotthål i ett fönster som anträffats i ett bostadshus.

Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.

Uppdatering 22:44: Polisen har senare anträffat flertalet skotthål i en vägg samt dörrkarm på den aktuella adressen. Man har även hittat tomhylsor i byggnadens trapphus.

Polisen arbetar i detta nu bland annat med att knacka dörr i området och söka vittnesuppgifter.

Uppdatering 00:00 Man arbetar vidare med att säkra spår och insamla mer information om misstänkt aktivitet i området runt den tiden smällarna hörts. 

Polisen är intresserad av vittnesuppgifter från allmänheten efter händelsen. Om man sett, hört eller på något sätt iakttagit något avvikande är man välkommen att höra av sig till polisen på 114 14.

Uppdatering lördag 16 september 10:52

Ingen person har frihetsberövats i ärendet men polis arbetar vidare med utredningen. Det finns ingen ny information att delge. Lokalpolisområdet fokuserar på trygghetsskapande- och brottsförebyggande åtgärder.  När/om det finns ny information så kommer sidan uppdateras ytterligare.

Källa: Polismyndigheten