image/svg+xml
25% Laddar app...

Trafikbrott

Örebro

En man i trettioårsåldern misstänks för grov vårdslöshet i trafik.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

08 februari 15.50, Trafikbrott, Örebro

En man i trettioårsåldern misstänks för grov vårdslöshet i trafik.

(Se orginalartikel för bild på Trafik1.jpg)

Mannen stoppades under gårdagen efter att vittnen ringt om en bil som kördes på E20 mot Örebro utan däck på höger framhjul. Bilen hade under tisdagen varit inblandad i en trafikolycka och hela främre högerhörn på bilen var demolerat, inklusive höger framhjul. Istället för att låta bärga bilen valde föraren att själv köra den trafikodugliga bilen till verkstad. Då det saknades däck på höger framhjul kördes bilen på bara fälgen i cirka 80 kilometer i timmen i halt väglag på motorvägen. Som en följd av detta stod ett gnistregn runt bilen. Föraren stoppades av patrull från trafikenheten vid Västhaga i Örebro och rapporterades för vårdslöshet i trafik, en rubricering som nu skärpts till grov vårdslöshet. Bilen belades omedelbart med körförbud.

Fakta grov vårdslöshet i trafik:

Bilförare som gör sig skyldig till grov aktsamhet eller visar uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom kan dömas till upp till två års fängelse.

Lag 1951:649 om straff för vissa trafikbrott:

"Brister vägtrafikant, den som för spårvagn eller den som någon annanstans än på väg för motordrivet fordon i väsentlig mån i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingas av omständigheterna, döms för vårdslöshet i trafik till dagsböter.

Om någon vid förande av motordrivet fordon eller spårvagn gör sig skyldig till grov oaktsamhet eller visar uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom, döms för grov vårdslöshet i trafik till fängelse i högst två år. Lag (1994:1416).

Källa: Polismyndigheten