image/svg+xml
25% Laddar app...

Mord/dråp, försök

Viktoriagatan, Halmstad

Viktoriagatan, centrala Halmstad

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

17 april 21.07, Mord/dråp, försök, Halmstad

Viktoriagatan/Kungsgatan, centrala Halmstad

Vi arbetar med en trafikrelaterad händelse som skett på Viktoriagatan i centrala Halmstad. Polis är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Åtminstone en person är skadad, men personen får i detta nu vård av ambulans. Skadan ska inte vara livshotande.

Uppdatering klockan 21:39
En motorcykel körde på en polis i samband med en trafikkontroll. Två personer, som båda satt på motorcykeln, är gripna. Polisen fick skador, men de ska inte vara livshotande. Polisen vårdas i detta nu.
Händelsen utreds just nu som mordförsök.

Uppdatering klockan 21:50
De två personerna som greps är två män i medelåldern. De fördes till sjukhus med lindriga skador, och är fortsatt gripna. Ärendet utreds fortsatt som mordförsök. Fler misstankar kan tillkomma. 

Uppdatering klockan 22:16
Avspärrningarna på platsen kommer att hävas inom kort. Vi kommer att arbeta vidare med ärendet genom att inhämta mer information. Detta kommer bland annat att ske via förhör, fotodokumentation och tekniska undersökningar.

Uppdatering kl 10:45

– Att en kollega blir skadad i tjänsten är mycket allvarligt. Vi har ett utsatt yrke och våra medarbetares säkerhet måste alltid vara vår högsta prioritet, säger Klas Johansson, chef för polisregion Väst.

– Vi gör nu allt vi kan för att ta hand om vår skadade kollega men också de kollegor som var på platsen. Samtidigt jobbar vi för fullt med att utreda händelsen och i nuläget har vi två gripna misstänkta för försök till mord, säger Anders Börjesson, chef för polisområde Halland.

Källa: Polismyndigheten