image/svg+xml
25% Laddar app...

Rån, försök

Skogås, Huddinge

En man blev utsatt för ett rånförsök av fem tonåringar i anslutning till Skogås centrum i Huddinge kommun.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

08 juni 17.11, Rån, försök, Huddinge

Initiala uppgifter om att en äldre man utsatts för ett rånförsök i Skogås har inte gått att bekräfta och det finns inga brottsmisstankar.

Uppdatering kl 04:40 den 9 juni
Polis larmades till Skogås med anledning av att en man i 80-årsåldern uppgav sig ha blivit utsatt för ett rånförsök. Mannen hördes om händelsen, men inga spår av något brott kan hittas på brottsplatsen och mannens berättelse bär inte sanningens prägel. 
Därför inleds ingen förundersökning även om en anmälan skrivs. 
Vid polisens arbete på platsen kontrollerades fem tonåringar. De har dock inte varit gripna och misstänks inte för något brott. 

Ursprunglig notis
Ordningsvakter och allmänhet ringer till polisen och rapporterar att ett antal pojkar har försökt råna en man i närheten av Skogås centrum. Vid rånförsöket ska pojkarna ha hotat mannen med en stor kökskniv. Mannen har lyckats avväpna pojkarna och tagit hand om kniven. 

Poliserna som kommer till platsen kan, med hjälp av övervakningskameror och en hundpatrull, gripa fem pojkar i 15-årsåldern, som misstänks vara gärningsmännen. Pojkarna identifieras och fotograferas, men sedan de kontrollerats är de fria att gå.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen grovt rån.

Mannen, som är i 80-årsåldern, fick inga fysiska skador vid händelsen. 

 

Källa: Polismyndigheten