image/svg+xml
25% Laddar app...

Trafikbrott

Ramstalund, Uppsala

Lastbilssläp har vält efter förföljande.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

10 juli 16.36, Trafikbrott, Uppsala

Lastbilssläp har vält efter förföljande.

Polisen får in flera samtal om en lastbil med släp på riksväg 55 i höjd med Ramstalund, strax väster om Uppsala, som ska framföras på fel sida vägbanan och vara nära att kollidera med flera fordon.

En polispatrull påträffar lastbilen och påbörjar ett stoppförsök. Föraren stannar inte och ett efterföljande inleds som slutar med att lastbilen släp välter på Österleden i höjd med Gränbystaden.

Polisen utreder i nuläget händelsen som ett brott, men sjukdomsfall kan inte uteslutas. Olycksplatsen har spärrats av och föraren är transporterad till sjukhus.

Det finns i nuläget ingen uppgift om att någon person ska ha skadats i samband med händelsen.

Uppdatering, kl 17:35

Samtal inkommer från en bilist som uppger att hon har blivit prejad av aktuell lastbil på riksväg 55. Någon person ska inte ha kommit i skada i samband med detta.

Uppdatering, kl 18:27

Vägen förbi olycksplatsen kommer att stängas av i båda riktningar i väntan på bärgning. Det finns i nuläget ingen prognos för när trafiken kommer att kunna släppas på igen.

Uppdatering, kl 21:28

Föraren till lastbilen, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, framkallande av fara för annan, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Källa: Polismyndigheten