image/svg+xml
25% Laddar app...

Mord/dråp, försök

Halmstad

En skottskadad man i 30-årsåldern inkommer till Halmstads sjukhus, som tar kontakt med polisen.

Läs mer

Observera: Sidan behöver javascript för att fungera optimalt, men nedan följer en nedbantad version.

10 juli 21.00, Mord/dråp, försök, Halmstad

En skottskadad man i 30-årsåldern inkommer till Halmstads sjukhus, som tar kontakt med polisen.

Mannen är skjuten i ett ben. Skadorna beskrivs som allvarliga men ej livshotande. Brottsplatsen är okänd, mannen vill inte samarbeta med polisen. En husrannsakan genomförs i målsägandes bostad, där en kvinna i 20-årsåldern påträffas. I lägenheten hittas även misstänkt stöldgods och narkotika. Kvinnan grips, misstänkt för grovt narkotikabrott samt häleri. Även den skjutne mannen grips, misstänkt för samma brott. Mannen och kvinnan har senare anhållits av åklagare.

Skjutningen utreds som försök till mord. För närvarande finns ingen misstänkt i ärendet. Polisen arbetar vidare med informationsinhämtning, bland annat genom dörrknackning, och andra utredningsåtgärder.

Uppdatering 240718
Polisen i Halland vill komma i kontakt med tre personer som observerats på Tegelbruket/Tegelbruksvägen i Halmstad, onsdagen den 10/7 vid 19.40-tiden.

- Man iklädd gul varseljacka
- Man som färdats på cykel
- Man som var ute och rastade en mindre hund

Dessa tre personer ska enligt vittnesuppgifter ha befunnit sig i anslutning till händelsen. Polisen önskar därför komma i kontakt med dessa oavsett om de gjort några iakttagelser eller ej.

Kontakta oss genom att ringa 114 14 eller fyll i formuläret på polisen.se så kontaktar vi dig: https://polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/

Källa: Polismyndigheten